Ambient social networking

Mergand din link in link in timp ce imi beam cafeaua am dat peste un eveniment care mi-a atras atentia si anume SXSW Interactive Conference in Austin, Texas, ce a avut loc in perioada 9 – 13 martie anul acesta. Subiectul:  „Ambient Social Networking”.

Ambient social networking foloseste GPS-ul smartphone-ului tau si profilele tale sociale ( Facebook, LinkedIn, Twitter, etc) pentru a te conecta cu prieteni si alte persoane cu interese in comun care sunt in apropiere.

Pana aici suna bine, insa problema principala ar fi intimitatea, noua generatie de aplicatii (Ambient Social Location Apps) transmite locatia voastra in mod constant prietenilor si in multe cazuri unor persoane pe care nu le cunosti. Fata de generatia precedenta de aplicatii (Foursquare, Facebook Places), la care este necesar sa dai check-in intr-o locatie, noile aplicatii transmit locatia constant, daca nu sunt oprite sau puse pe pauza. Aici ar putea fi ceva probleme. Nu?

Principalele aplicatii de social media networking despre care s-a vorbit la SXSW sunt Highlight, Sonar si Glancee. Toate trei se integreaza cu retelele tale sociale si te anunta cand prieteni, prieteni prietenilor, sau persoane cu interese in comun cu ale tale sunt in apropiere.

Parerea mea… era urmatorul pas logic in evolutia social media, tot mai multe persoane isi impart viata pe retele sociale, s-au obisnuit ca prietenii sa stie unde sunt si ce locatii frecventeaza. Iar in privinta persoanelor care pun pret pe intimitate, nu ii obliga nimeni sa isi instaleze o astfel de aplicatie. Ca si instrument de marketing sau relatii publice va fi un castig imens pentru companii, acestea vor putea sa isi duca strategiile de promovare si comunicare la un nivel mult mai personal. Cum ar fi sa mergi pe strada si cand treci prin apropierea magazinului brandului preferat sa primesti o notificare: „Limited time offer, 30% discount la articolele de incaltaminte”, dupa ce acum cateva zile ai dat like la albumul de poze cu incaltaminte al brandului. Ar fi greu sa te abtii, si sa nu intri in magazin. Nu?

Sursa:http://arc3communications.com/sxsw-2012-the-year-of-the-ambient-social-location-app/

http://edition.cnn.com/2012/03/01/tech/mobile/tech-trends-sxsw-cashmore/index.html?c=tech

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s