Baiatu` mamii cu facultate

De cativa ani incoace a devenit o moda sa mergi la facultate, toata lumea face facultate, pentru ca…pentru ca asa trebuie, asa zice mama, asa fac toti etc.  Problema este ca din pacate majoritatea merg degeaba. Facultatea este o scuza sa nu isi caute ceva de munca, o scuza sa mai prelungeasca putin copilaria si sa isi faca de cap, o scuza sa mai stea ceva vreme pe banii lui mamica si ai lui taticu.

Chiar imi povestea recent cineva ca mama unei colege de a ei a dat bani sa ii cumpere licenta „puisorului” ei, nu care cumva sa se streseze fata prea mult cu licenta ca e firava saraca. Si uite asa avem absolventi de facultate cu acte in regula care urmeaza sa vanda ziare la tonete, sa lucreze ca si chelneri, taximetristi,  sa merga prin alte tari sa lucreze in agricultura sau mai stiu eu ce alte meserii. Da ce conteaza, macar mama poate sa se laude la colegele de servici ca baiatul/fata ei are facultate dom`le.

Si cand te gandesti ca se pot face bani frumosi din meserii precum: mecanic auto, instalator, electrician si altele pentru care nu iti trebuie „Facultate”. Chiar nu imi aduc aminte ultima data ca mi-a zis cineva ca face o scoala de arte si meserii sau vreun curs de mecanic, instalator etc.

A devenit cumva o rusine sa nu mergi la facultate?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s